Zoekmachine Optimalisatie moet een voortdurende inspanning zijn om de zoekranking van uw website te verbeteren . Gratis verkeer? Wie wil dat niet? Daarom hebben we een lijst met de tien beste en gratis SEO tools opgesteld.
1. Google Keyword Planner (GKP)
Dit het enige hulpprogramma dat zoekwoord gegevens rechtstreeks van Google levert. Hoewel verschillende wijzigingen in GKP de nauwkeurigheid van de verstrekte gegevens hebben beperkt, is trefwoorden planner nog steeds een haalbaar hulpprogramma voor zoekwoorden onderzoek. Deze gratis tool biedt het zoekvolume van AdWords, samen met voorgestelde suggesties en statistieken over hoe competitief een zin is. Met de handige exportfunctie kunt u snel een cluster van zoekwoorden samenbrengen voor verdere analyse en verkenning. Bovendien kunt u met de tool meer specifieke zinnen bekijken en uw lijst met zoekwoorden vermenigvuldigen door een groep zinnen bij elkaar te voegen.
2. Beantwoord het publiek
Answer the Public is een zoekhulpmiddel voor visuele trefwoorden en geeft zoektermen in de vorm van vragen. Met deze tool kunt u snel honderden belangrijke termen genereren en inzicht krijgen in hoe u potentiële klanten kunt zoeken. Deze tool richt zich op het visueel representeren van populaire zoektermen.
3. De Reddit Keyword Research Tool (trefwoorden)
Dit is een trefwoord onderzoekstool die termen rechtstreeks uit Reddit haalt. Deze alternatieve trefwoord tool genereert woorden uit populaire subreddits. Met Keyword Dit kunt u ook de context bekijken van hoe het sleutelwoord binnen reddit wordt gebruikt, een goede manier om inzicht te krijgen in hoe mensen zoeken.
4. Google Trends
Benieuwd naar de populariteit van een zoekwoord? Google Trends kan u een tijdlijn geven met de algemene interesse van zoektermen uit 2004. Deze tool zorgt ervoor dat uw zoekwoorden in de goede richting gaan, waardoor u tijd en geld bespaart door een verspillende investering in verouderde sleutelzinnen te elimineren.
5. Open SEO Stats
Open SEO Stats is een gratis Chrome-extensie voor snelle inzichten over de SEO op de pagina’s van een webpagina (On-page SEO). Deze extensie helpt bij het identificeren van SEO-elementen op de pagina zoals paginatitel, metabeschrijvingen, codes, H1’s en H2’s. Met deze extensie kunt u snel een webpagina controleren op een gemakkelijk leesbare manier, zodat u niet meer door de broncode hoeft te bladeren.
6. WooRank
Deze eenvoudig te gebruiken Chrome-extensie biedt een scan van de website die u bekijkt. Het WooRank-rapport beoordeelt de website en geeft feedback met betrekking tot elementaire SEO-elementen op de pagina (pagina titel en meta beschrijving lengte, enz.). Het rapport bevat ook handige scans van mobielvriendelijkheid, sitesnelheid en sociale betrokkenheid.
7. Quicksprout
Quicksprout is een snelle website-analysis tool die analyses en siteprestaties combineert. Deze bron onderscheidt zich van andere gratis hulpmiddelen doordat u uw Google Analytics-account kunt koppelen aan hun services. De tool analyseert vervolgens uw websites SEO, sociale shares en helpt u inzicht te krijgen in Google Analytics-rapporten. Quicksprout biedt ook aanbevelingen en waarschuwingen wanneer het iets op uw website vindt dat kan worden verbeterd.
8. Tool voor het testen van gestructureerde gegevens
Met deze gratis tool van Google kunt u gestructureerde taal voor gegevensopmaak testen en valideren vanuit schema.org. Valideer uw markup door uw JSON-LD, microdata of RDFa rechtstreeks in de testtool in te voeren, of voer een URL in om de tool te laten controleren op geldige markup. De test tool geeft u feedback over fouten, terwijl u eenvoudig uw opmaak kunt analyseren om te controleren op nauwkeurigheid.
9. Google PageSpeed Insights
Controleer de snelheid van uw site. We weten dat sitesnelheid een geldig classificatie signaal is, dus het is logisch om uw site te testen op het platform van de grootste zoekmachine. De tool van Google beoordeelt de snelheid van uw site op mobiel en desktop en biedt bruikbare inzichten die u (of uw ontwikkelaar) kunt implementeren.
10. Google Analytics
U heeft Google Analytics nodig, het is een absolute must. Als u op zoek bent naar betrouwbare, bruikbare informatie over de prestaties van uw website, hoeft u niet verder te zoeken dan Google Analytics. Dit gratis platform vormt de basis voor serieuze digitale marketinginspanningen. Verzamel inzichten over hoe uw website bezoekers trekt, begrijp de efficiëntie van afzonderlijke pagina’s en vergelijk prestaties van jaar tot jaar.