Search Engine Advertising is een marketingstrategie waarbij je je betaald voor reclame van jouw produkten of diensten door middel van zoekmachines zoals google of bing. SEA biedt de mogelijkheid voor bepaalde woorden die voor jouw bedrijf en / of dienst belangerijk of relevant zijn te betalen zodat die bij een zoekopdracht makkelijker en beter gevonden kan worden. Deze woorden zitten verwerkt in de content op jouw website.

Hoe werkt SEA eigenlijk?

Searsch Engine Avertising, SEA, is ontstaan in 2002 toen Google betaalde advertenties begon aan te bieden op internet.  Het idee hierachter is het volgende: jij koopt zo een advertentie bij Google of Bing, oftewel Google Ads of Bing Ads, dan wordt jouw advertentie rechts naast de zoekresultaten geplaatst. Bij elke klik op jouw advertentie betaal je het overeengekomen bedrag. De prijs van jouw advertentie wordt bepaald door de populariteit van het woord dat je hebt gekocht. Per dag wordt er een maximaal budget bepaald en als het maximaal bedrag is bereikt wordt jouw advertentie niet meer geplaatst. Het is ook mogelijk de tijdstippen te bepalen waartussen jouw advertenties geplaatst worden.

SEA samen met MKB

Hoe groot of klein een bedrijf is, als ondernemer ben je tegenwoordig bijna verplicht jouw bedrijf of dienst te koppelen aan een website. Een gemiddelde MKB-er bestaat uit niet meer dan 250 werknemers. Een website voor een MKB-er is dus zeker nodig. Neem het voorbeeld van loodgieterindenhaag.com , zij geven via hun website meer bekendheid aan hun diensten. SEA geeft de midden –en kleine bedrijven de mogelijkheid hun website sneller gevonden te laten worden. SEA trekt bezoekers aan naar jouw website te komen. Hieronder enkele tips hoe jij SEA aan jouw MKB kan koppelen:

  1. Trefwoordonderzoek: een trefwoordonderzoek zoals Bing geeft je een beeld van alle woorden die jouw website meer bezoekers kunnen geven. Op een simpele manier kan er onderzoek gedaan worden op zoekterm of onderwerp, gespecificeerd per regio, subregio, laatse dagen, maanden of weken. Na het zoeken naar een zoekterm wordt er een grafiek geproduceerd waarin data is verwerkt over het woord. Je vindt bijvoorbeeld hoeveel keer het woord loodgieters is opgezocht in Nederland van 2015 tot 2019.
  2. Trefwoordpartner: het opzetten van de SEA voor jouw website kost tijd en vergt wat specifieke kennis. Wil je dat niet zelf onderzoeken dan bestaat de mogelijkheid iemand in te huren. Er zijn heel veel bedrijven die alles haarfijn voor jouw kunnen uitzoeken. Zij vinden het exacte zoekwoord dat effectief kan werken voor jouw bedrijf. Een voorbeeld hiervan is Google Adwords. Hier krijg jij geheel gratis hulp bij het zoeken naar trefwoorden geschikt voor het adverteren van jouw bedrijf.

Online ondernemen vergt meer dan alleen het laten bouwen van een aantrekkelijke website. Met SEA is jouw website sneller zichtbaar in zoekmachines en worden bezoekers makkelijker geleid naar jouw website. Op de website www.dtg.nl kan je terecht voor alle informatie over het opzetten van een SEA campagne. DTG helpt potentiële klanten sturen naar jouw website met behulp van simpele oplossingen.