Wilt u de SEO van uw website verbeteren? Hier zijn 10 stappen hoe u uw website mobielvriendelijk en toegankelijk kunt maken voor uw bezoekers.
1. Maak uw website responsief.
Een responsieve website bevat dezelfde inhoud en informatie op elk apparaat waar u toegang toe heeft, maar het verandert de manier waarop het wordt weergegeven en gerangschikt op basis van de grootte van het scherm van het apparaat. Dit is de beste optie om uw website mobielvriendelijk te maken, omdat u zo niet de informatie beperkt die uw mobiele bezoekers kunnen bekijken. Een responsief ontwerp is ook goed voor SEO.
2. Gemakkelijk informatie vinden.
Sommige mensen die op hun mobiele apparaten op internet browsen, vinden het niet erg om even tijd te nemen om te bladeren of om inhoud te lezen in hetzelfde tempo als op een computer, maar anderen willen de informatie die ze nodig hebben zo snel en gemakkelijk mogelijk vinden. Denk aan de informatie die mensen op mobiele apparaten waarschijnlijk zoeken wanneer ze naar uw website gaan en leg die ergens duidelijk en gemakkelijk te vinden op de mobiele startpagina.
3. Neem de metatag op.
De metatag is een eenvoudige manier om te bepalen hoe uw website wordt weergegeven op mobiele apparaten. De metatag van de viewport vertelt browsers dat ze in de breedte van uw pagina passen op het scherm van het apparaat type waar de bezoeker vandaan komt. Dit toevoegen aan je html is vrij eenvoudig.
4. Schakel Autocorrectie voor formulieren uit.
Als u formulieren op uw website heeft die om naam of adres informatie vragen, kunt u deze informatie eenvoudiger toegankelijk maken voor uw mobiele bezoekers door autocorrectie voor elk formulierveld uit te schakelen, anders probeert de telefoon hun naam of straatnaam te wijzigen naar meer algemene woorden en het proces van het invullen van uw formulier vertragen.
5. Maak de knoppen groot.
Het is eenvoudig genoeg om met een muis op een knop van vrijwel elk formaat te klikken, maar wanneer u met uw vingers op een klein scherm van een smartphone “klikt”, zijn kleine knoppen moeilijk om mee om te gaan. De beste manier om uw bezoekers van deze frustratie te redden is door grotere knoppen te gebruiken.
6. Gebruik grote letters
Lezen op een klein scherm is zoveel moeilijker als het lettertype klein is. U kunt het beste een lettergrootte van ten minste 14 pixels gebruiken op uw webpagina’s, maar ga door en test hoe dat op andere apparaten eruitziet. Het is ook het beste om vast te houden aan standaard lettertypen.
7. Comprimeer uw afbeeldingen en CSS.
Over laadtijd van de site gesproken, u wilt altijd dat uw site snelheid snel is. Maar als er iets is, is die snelheid belangrijker op mobiel. Dat betekent dat een andere goede stap voor het mobielvriendelijk maken van uw website het comprimeren van alles is dat nu veel ruimte in beslag neemt en de laadtijd vertraagt.
8. Voer regelmatig mobiele tests uit.
Het beste wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat de mobiele ervaring van uw website goed is, is om hem zelf regelmatig uit te proberen op uw mobiele apparaat.
9. Eenvoudig ontwerp.
Een belangrijke manier waarop mobiele gebruikers verschillen van desktop gebruikers, is hun voorkeur voor eenvoudige site ontwerpen. Dit is net zo belangrijk als iets anders – dingen die groot en gecompliceerd zijn, worden bijna onvermijdelijk traag op een mobiel apparaat en een van hun belangrijkste eisen is het onmiddellijk leveren van de inhoud die ze willen. Simpele ontwerpen maken het ook gemakkelijk om hun aandacht te houden op de inhoud die u hen wilt laten.
10. Gebruik YouTube-video’s op uw site
Als je veel video’s op je site gebruikt, is de manier waarop je video op mobiel wordt bekeken erg verschillend en kan het soms moeilijk zijn. Het gebruik van YouTube-video’s is een oplossing om eventuele problemen bij het bekijken van video’s op mobiele apparaten te bestrijden. De reden hiervoor is dat de insluitcode op YouTube al reageert. Hiermee bespaart u meerdere stappen om ervoor te zorgen dat uw video’s mobielvriendelijk zijn.